فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:24 Issue: 1, Winter 2023

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:24 Issue: 1, Winter 2023

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • امیر نیاسری نسلجی* صفحات 1-5

    تلقیح مصنوعی در شتر به دلیل مشکلاتی که پیرامون استحصال، سیالیت و انجماد منی این گونه وجود دارد کاربردی نشده است. فرآیند استحصال منی با بهره گیری از ماکت و تا حدودی کاندوم تسهیل شده است. دلیل اصلی غلیظ بودن منی شتر مشخص شده است و رهیافت های آنزیمی و مکانیکی متعددی برای کاهش غلظت منی شتر مورد استفاده قرار گرفته است. ولی کماکان روش قطعی، موثر و بدون مخاطره برای اسپرم به منظور رفع کامل غلظت منی شتر وجود ندارد. چنین به نظر می رسد که تا زمانی که مشکل سیالیت منی شتر رفع نگردیده، نمی توان روش انجماد مناسبی برای اسپرم شتر انتظار داشت. به همین دلیل است که تاکنون هیچگونه روش مناسب و قابل تکرار در انجماد منی شتر معرفی نشده است که بتواند منجر به تولید بچه شتر سالم گردد. هدف از این مقاله مروری، تبیین برخی از مشکلات موجود پیرامون فناوری منی شتر بوده است.

    کلیدواژگان: منی شتر، استحصال منی، سیالیت منی، انجماد اسپرم
  • احسان ناظری، امیر نیاسری نسلجی*، حمید قاسم زاده نوا، فرناز پناهی صفحات 6-13

    پیشینه: 

    پلاسمای زرده تخم مرغ خانگی، به دلیل قابل دسترس بودن و فرآوری آسان می تواند جایگزین مناسبی برای زرده تخم مرغ غیر فرآوری شده به شمار رود.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه مقایسه غلظت های مختلف پلاسمای زرده تخم مرغ خانگی و گلیسرول بر روی زنده مانی اسپرم سگ متعاقب نگهداری کوتاه و بلند مدت بوده است.

    روش کار

    نمونه اسپرم اخذ شده (7 تکرار از 4 سگ) بلافاصله توسط رقیق کننده تریس حاوی صفر، 20، و 40% پلاسمای زرده مرغ خانگی به همراه 3% گلیسرول به ترتیب رقیق گردید. پس از رسیدن به دمای 4 درجه      سانتی گراد در مدت یک ساعت، هم حجم نمونه رقیق شده، رقیق کننده انجماد حاوی درصدهای مشابه پلاسمای زرده مطابق مرحله اول و میزان صفر و 7% گلیسرول اضافه گردید تا غلظت نهایی گلیسرول به 5/1 و 5% جهت نگهداری کوتاه مدت اسپرم برسد. به منظور نگهداری بلند مدت اسپرم، نمونه های رقیق شده با مقادیر مختلف پلاسمای زرده تخم مرغ (صفر، 20، و 40%) به همراه گلیسرول 5% در پایت های 5/0 میلی لیتری ذخیره و توسط دستگاه انجماد اسپرم منجمد شدند. پس از یخ گشایی پایت ها در 37 درجه سانتی گراد به مدت 30 ثانیه، نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. فراسنجه های زنده مانی اسپرم شامل: حرکت کل، حرکت پیشرونده مستقیم، یکپارچگی غشاء پلاسمایی و درصد اسپرم های زنده پس از نگهداری در شرایط یخچالی و پس از یخ گشایی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    در طول 72 ساعت پس از جمع آوری اسپرم، فراسنجه های زنده مانی اسپرم در رقیق کننده تریس حاوی 20 و 40% پلاسمای زرده تخم مرغ به همراه 5/1 و یا 5% گلیسرول توانست ماندگاری بهتری را نسبت به رقیق کننده فاقد پلاسمای زرده تخم مرغ نشان دهد (P<0.05). همچنین فراسنجه های زنده مانی اسپرم پس از انجماد و یخ گشایی در رقیق کننده حاوی 20 و 40% پلاسمای زرده تخم مرغ و 5% گلیسرول بهتر بود.

    نتیجه گیری

    رقیق کننده تریس حاوی 20% پلاسمای زرده مرغ خانگی می تواند رقیق کننده مناسبی جهت نگهداری کوتاه و طولانی مدت اسپرم سگ در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: منی سگ، گلیسرول، پلاسمای زرده تخم مرغ، نگهداری
  • مجید عسکری پور*، حمید نجفی پور، سعیده جعفری نژاد فرسنگی، سوده رجبی، شادان صابری، الهام جعفری صفحات 14-21

    پیشینه:

     سیستم رنین-آنژیوتانسین (RAS) با پاتوفیزیولوژی کلیه در زنان یایسه مرتبط است. RNA های طویل غیر کد کننده (lncRNAs) H19، GAS5، MIAT و Rian با پاتوژنز آسیب کلیوی مرتبط هستند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات مفید دایدزین بر انسداد یک طرفه حالب (UUO) ناشی از آسیب کلیوی در موش های صحرایی تخمدان برداری شده (OVX) از طریق تعامل با گیرنده های آنژیوتانسین AT1، Mas و lncRNAها بود.

    روش کار

    84 موش صحرایی ماده دو هفته قبل از انجام انسداد حالب کلیه چپ (UUO) تخمدان برداری شدند. سپس حیوانات به طور تصادفی به چهار گروه اصلی (21=n) تقسیم شد Sham+UUO، UUO+DMSO، UUO+17β-Estradiol (E2) و .UUO+daidzein هر گروه اصلی به سه زیر گروه تقسیم شد و حیوانات به مدت 15 روز با (7=n) سالین، A779 (آنتاگونیست Mas)، یا لوزارتان (آنتاگونیست AT1R) تحت درمان قرار گرفتند. در روز 16، حیوانات اتانازی شدند و کلیه چپ برای سنجش هیستوپاتولوژی و بیان lncRNAها جدا شد.

    نتایج

    UUO باعث افزایش معنی دار نمره آسیب بافت کلیه (KTDS) در موش های صحرایی UUO، افزایش بیان H19 و MIAT و کاهش بیان GAS5 و Rian شد. دایدزین به تنهایی و همراه با لوزارتان یا A779 این اثرات را معکوس کرد. دایدزین با دوز mg/kg 1 نسبت به E2 موثرتر بود.

    نتیجه گیری

    دایدزین به تنهایی و در درمان با A779 و لوزارتان آسیب کلیوی را در موش های UUO بهبود بخشید و بیان نامنظم lncRNAs مرتبط با آسیب UUO را از طریق تعدیل گیرنده های AT1R و MasR که با تعدیل بیان lncRNAs مرتبط هستند را بهبود بخشید. دایدزین را می توان به عنوان یک جایگزین فیتواستروژن محافظت کننده برای درمان E2 در زنان یایسه که از بیماری های کلیوی رنج می برند در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: دایدزین، RNAهای طویل غیر کد کننده، موش صحرایی، آسیب کلیوی، انسداد یک طرفه حالب
  • بریوان کاپلان، اوزگول گلایدین* صفحات 22-29

    پیشینه: 

    اشریشیا کلی (E. coli) یک عامل باکتریایی است که باعث عفونت دستگاه ادراری تناسلی در سگ می شود. آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام اغلب در درمان عفونت با E. coli مورد استفاده قرار می گیرند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی حضور بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBL) و AmpC پلاسمیدی در سویه های E. coli جدا شده از دستگاه ادراری تناسلی 125 سگ انجام شد.

    روش کار

    50 سویه E. coli با روش های مرسوم باکتری شناسی و PCR شناسایی شدند. از روش انتشار دیسک برای بررسی حساسیت ضد میکروبی جدایه ها و همچنین تولید ESBL و AmpC پلاسمیدی استفاده شد. حضور ژن های گروه blaTEM، blaSHV و blaCTX-M در جدایه ها با روش PCR تعیین شدند. همچنین، از روش ERIC-PCR برای تعیین ژنوتیپ جدایه ها استفاده شد.

    نتایج

    در حالیکه 22 (44%) مورد از 50 سویه E. coli، ESBL مثبت بودند، بتالاکتاماز AmpC پلاسمیدی در هیچ یک از جدایه ها مشاهده نشد. از بین 22 ایزوله ESBL مثبت، ژن های blaTEM، blaSHV، و گروه 1 blaCTX-M به ترتیب در 11 (50%)، 1 (54/4%)، و 6 (27/27%) جدایه یافت شدند. بالاترین مقاومت در برابر تتراسایکلین (28%) و پس از آن استرپتومایسین (24%)، تری متوپریم-سولفامتوکسازول (24%)، و کلرامفنیکل (22%) مشاهده شد. در بین جدایه ها، 11 پروفایل اصلی مختلف نیز توسط ERIC-PCR تعیین شد. مشاهده شد که مثبت بودن ESBL با پروفایل های G10 مرتبط است.

    نتیجه گیری

    استفاده از آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام وسیع الطیف در درمان عفونت های ناشی از E. coli بسیار مهم است، با این وجود، به دلیل مقاومت بالای E. coli به این آنتی بیوتیک ها، ممکن است موثر نباشند.

    کلیدواژگان: AmpC، سگ، E. coli، ERIC-PCR، ESBL
  • مهرنوش قدیر، سید محمود عظیمی*، ناصر هرزندی، بهزاد همتی، ندا اسکندرزاده صفحات 30-36

    پیشینه:

     چالش اصلی کنترل بیماری تب برفکی (FMD) به جهش های سریع در ژنوم ویروس نسبت داده می شود. جهش های ژنتیکی منجر به تغییرات آنتی ژنی سویه های در گردش می گردد. علی رغم واکسیناسیون گسترده جمعیت های دامی در ایران، شیوع سروتیپ O طی سال های 2016-2015 نگرانی هایی را در مورد ظهور سویه جدید ایجاد کرد.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی ژنتیکی و آنتی ژنی جدایه های ویروس تب برفکی تیپ O از مناطق مختلف درگیر با بیماری در کشور بود. این مناطق شامل استان های البرز، تهران، اصفهان، مرکزی، زاهدان و قم بود.   

    روش کار

    برای این منظور 71 نمونه آلوده به ویروس تب برفکی از شش استان جمع آوری شد. 12 نمونه توسط الیزا سروتیپ O تشخیص داده شد که جهت آنالیز ژنتیکی انتخاب شدند.

    نتایج

    تمامی نمونه ها در دودمان ME-SA/OPanAsia2 قرار داشته و میانگین کلی تنوع ژنتیکی در سطح ژن 1D بین توالی ها حدود 5% بود. بلاست توالی های ژن 1D ویروس های جداسازی شده، بیش از 90% تطابق ژنتیکی را با توالی های ثبت شده از کشورهای همسایه نشان داد، که دلالت بر وجود منشا مشترک بین آن ها می باشد. 6 جدایه بیشترین تنوع ژنتیکی (6 تا 11%) را با سویه واکسن (JN676146) OPanAsia2 نشان داد و سه جدایه (مربوط به قم، البرز و زاهدان) همسانی آنتی ژنی کمتر از 30% را داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از پوشش ناکافی ویروس OPanAsia2 با برخی از سویه های در گردش در کانون های بیماری را نشان داده و لزوم جایگزینی سویه جدید در واکسن را مطرح می نماید.

    کلیدواژگان: ویروس بیماری تب برفکی، تنوع ژنتیکی، فیلوژنی
  • مون مون ساپاتی، ناریندر سینگ شارما، پاویتر کائور*، آنیل کومار آرورا صفحات 37-41

    پیشینه: 

    مقاومت های ضد میکروبی یک مسیله مهم و حایز اهمیت در عصر حاضر هستند. ورم پستان در دام های شیری یکی از مهم ترین عوامل زیان اقتصادی هنگفت، برای دامداران است.

    هدف

    هدف از این مطالعه یافتن شیوع، پروفایل مقاومت ضد میکروبی و ژن های مقاومت در اشریشیا کلی تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع الطیف در شیر حاصل از ورم پستان است.

    روش کار

    در مجموع 125 نمونه شیر از بزهای بیتال مبتلا به ورم پستان بالینی از نواحی مختلف پنجاب جمع آوری شدند و برای جداسازی باکتری ها و شناسایی بیشتر مورد ارزیابی و پردازش قرار گرفتند. پروفایل مقاومت دارویی اشریشیا کلی مولد ESBL و همچنین ارتباط آن ها با نشانگرهای مولکولی با استفاده از تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.

    نتایج

    شیوع باکتری اشریشیا کلی مولد ESBL در بزهای شیری پنجاب، 4/6% ثبت شد. جدایه ها بالاترین مقاومت را به آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام نشان دادند. درصد مقاومت مشاهده شده برای استرپتومایسین، جنتامایسین، تتراسایکلین، کلرامفنیکل، کلوتریمازول و کولیستین به ترتیب 50، 5/37، 50، 25، 25 و 50% بود. جدایه ها مقاومت متوسطی به ایمی پنم (5/12%) و تتراسایکلین (25%) نشان دادند. جدایه های اشریشیا کلی تولید کننده ESBL، دارای ژن های مقاومت blaCTXM (100%)، blaTEM (5/62%)، blaSHV (25%)، blaOXA (5/37%)،       tetA (5/37%)، tetB (25%)، aadA (5/37%)،  sul1(25%)، MOXM (5/12%)، DHAM (25%) و blaCMY-2 (50%) بودند. مقاومت به تتراسایکلین و سولفونامید از نظر آماری با ژن های مقاومت مربوط به آن ها ارتباط معنی دار داشت (P<0.05). مقاومت به استرپتومایسین و وجود ژن aadA از لحاظ آماری، ارتباط معنی داری نداشت (P>0.05). ژن های blaIMP و blaNDM در هیچ یک از جدایه ها یافت نشدند. در این مطالعه 5/12% از جدایه ها، به کولیستین و کارباپنم مقاومت همزمان نشان دادند.

    نتیجه گیری

    مقاومت ضد میکروبی یک موضوع مهم است و نیاز به توجه فوری دارد.

    کلیدواژگان: مقاومت ضد میکروبی، ESBL، ورم پستان، پاتوژن ها
  • سید اسحاق حسین*، سانجیو کومار اوپال، کنارش کومار سود، جیتندر مهیندرو صفحات 42-50

    پیشینه: 

    یافته های بالینی، تغییرات آزمایشگاهی و پیش آگهی زخم شیردان نوع 3 (AU3) اولیه در منابع به ندرت گزارش شده است.

    هدف

    توصیف یافته های بالینی، تغییرات هماتو-بیوشیمیایی و تغییرات مایع صفاقی در گاوهایی که از AU3 اولیه رنج می برند و نظارت بر پاسخ به درمان و نتایج آن.

    روش کار

    این مطالعه شامل 32 گاوسان (20 گاو و 12 گاومیش) دچار AU3 اولیه به همراه یک گروه شاهد بود.

    نتایج

    یافته های بالینی رایج عبارت بودند از: رفتار افسرده، بی اشتهایی، کم آبی، مدفوع کم، ملنا، شکمبه آتونیک خمیری، تاکی کاردی و تاکی پنه. کولیک در 3/56% از حیوانات مشاهده شد. میانگین هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد پلاکت ها و تعداد لنفوسیت ها نسبت به گروه شاهد کمتر (P≤0.05)، در حالیکه تعداد WBC و نوتروفیل ها نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (P≤0.05). سطوح BHBA، NEFA، گلوکز، بیلی روبین تام، AST، CK، LDH، BUN، کراتینین، و لاکتات نسبت به گروه شاهد بالاتر (P≤0.05)، در حالی که کلسترول، پروتیین تام، آلبومین، سدیم، پتاسیم، کلرید و کلسیم نسبت به گروه شاهد کمتر بود (P≤0.05). غلظت کلرید شکمبه افزایش یافت. انحراف به چپ در درصد بالاتری از مرده ها نسبت به زنده مانده ها مشاهده شد (P≤0.05). مواردی که زنده مانده بودند سطوح بالاتری از بیلی روبین، CK، LDH، BUN، کراتینین، و کلرید شکمبه (P≤0.05) و سطوح پایین تری از پروتیین تام، آلبومین و گلوبولین را داشتند (P≤0.05).

    نتیجه گیری

    زخم شیردان نوع 3 در مراحل مختلف شیردهی و همچنین در حیوانات باردار رخ می دهد. پاسخ به درمان دارویی متوسط بود، میزان بقای طولانی مدت خوب بود و عود مجدد عارضه مشاهده نشد و همچنین هیچ تاثیری بر بقای جنین یا تولید شیر در شیردهی بعدی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: بیوشیمیایی، مایع صفاقی، زنده مانی، درمان، زخم شیردان نوع 3
  • امین کاراکورت*، نوویت کوسکون، اوگور آیدین، انور بیتوت، سرپیل داگ، ویسل سویدال آتاسون، ولکان ییلماز، فیرات دوگان، هیلمی نوهوگلو، جلال شاهین ارموتلو، موشاپ کورو، آیفر یلدیز صفحات 51-57

    پیشینه: 

    کارسینوم سلول سنگفرشی چشمی (OSCC) در گاو سال هاست که مورد مطالعه قرار گرفته است، اما تا به حال هیچ علت قطعی برای ایجاد آن گزارش نشده است. کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) ممکن است در قسمت های مختلف بدن گاو رخ دهد. بسته به موقعیت مکانی، می تواند سبب ضررهای اقتصادی در درجات مختلف شود.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی علل ایجاد OSCC در ناحیه چشم گاو بود.

    روش کار

    60 توده توموری گرفته شده از 60 راس گاو دچار تکثیر در ناحیه چشم که بین سال های 2012 تا 2022 جمع آوری شده بودند، استفاده شد. این موارد در بخش ما برای انجام معاینات رایج پذیرش شده بودند. نمونه‎های بافتی برای تشخیص OSCC با استفاده از روش های هیستوپاتولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. حضور پاپیلوما ویروس گاوی (BPV)، به عنوان یکی از عوامل دخیل، با استفاده از روش های ایمونوهیستوشیمی و واکنش زنجیره‎ای پلی‎مراز (PCR) مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    توده ها از نظر ماکروسکوپی ندولار یا گل کلم مانند، شکننده و دارای سطوح خونریزی دهنده بودند. با در نظر گرفتن مرواریدهای کراتینی، جزایر توموری و تمایز سنگفرشی، 20 مورد از 60 مورد به عنوان OSCC با تمایر خوب، 20 مورد به عنوان OSCC با تمایز متوسط و 20 مورد به عنوان OSCC با تمایز ضعیف طبقه بندی شدند. با استفاده از روش های ایمونوهیستوشیمی، 47 مورد از 60 مورد BPV مثبت بودند. هرچند، با استفاده از روش PCR، اسید نوکلییک های BPV تنها در 2 مورد شناسایی شدند. فقط یکی از موارد قابل توالی یابی بود. پس از ارزیابی فیلوژنتیک، سویه ویروس به عنوان BPV-1 شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که ویروس های پاپیلوما می توانند در ایجاد OSCCs هم در ضایعات پیش ساز و هم در مرحله پیشرفته OSCC کمک کنند. ما دریافتیم که BPV-1 یک نقش مسبب احتمالی دارد، با این حال مطالعات بیشتری برای بررسی نقش سایر عوامل ویروسی و تعامل آن ها با عوامل ثانویه مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: پاپیلوما ویروس گاوی، ایمونوهیستوشیمی، کارسینوم سلول سنگفرشی چشمی، PCR
  • موهان ساندیا باوانی*، سانتاناکومار کاویتا، بالاسوبرامانیان ناگاراجان، ناتسان پاژانیول، سببیه وایراموتو، عبید علی بهات صفحات 58-64

    پیشینه:

     بیماری التهابی روده (IBD) در سگ ها اغلب با یک دوره بالینی عود کننده و فروکش کننده مشخص می شود. تعیین فعالیت التهابی برای ارزیابی وسعت بیماری، شدت و همچنین استفاده از درمان مناسب، حایز اهمیت است.

    هدف

    این مطالعه به منظور ثبت تغییرات ماکروسکوپی و میکروسکوپی مرتبط با IBD، ارزیابی سودمندی آندوسکوپی در تشخیص بیماری و همچنین بررسی ارتباط شاخص فعالیت بالینی (CIBDAI) با امتیازات آندوسکوپی انجام شد.

    روش کار

    سی و سه سگ مبتلا به IBD ایدیوپاتیک پس از معاینه کامل و حذف انتخاب شدند. گاسترودیودنوسکوپی و کولونوسکوپی برای ثبت ضایعات ماکروسکوپی روده انجام شد و از هیستوپاتولوژی نمونه های بیوپسی گرفته شده به کمک آندوسکوپی برای تایید بیماری استفاده شد.

    نتایج

    پرخونی مخاطی و افزایش شکنندگی شایع ترین یافته های آندوسکوپی در معده، دوازدهه و کولون سگ های مبتلا به IBD بود. در هیستوپاتولوژی، اینفیلتراسیون لنفوپلاسماسیتیک در نمونه های مخاطی غالب بود و شکل منتشر IBD در سگ سانان شایع تر است. گاسترودیودنوسکوپی و کولونوسکوپی در ترکیب با بیوپسی هدایت شده با آندوسکوپی و همچنین هیستوپاتولوژی در ارزیابی و تشخیص IBD ارزشمند هستند. هیچ ارتباطی بین شاخص فعالیت بالینی بیماری التهابی روده (CIBDAI) با امتیاز آندوسکوپیک وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    شکل منتشر IBD و التهاب کولون در سگ ها در مقایسه با IBD انسان که در آن بیماری به دو شکل مجزا ظاهر می شود، شایع تر است. کولونوسکوپی به همراه بیوپسی ایلیوم می تواند به عنوان یک استاندارد طلایی در تایید IBD منتشر در سگ ها عمل کند. CIBDAI می تواند به عنوان یک معیار قابل اعتماد برای تشخیص علایم بالینی التهاب و همچنین هیستوپاتولوژی به عنوان تشخیص قطعی التهاب روده استفاده شود.

    کلیدواژگان: سگ سانان، CIBDAI، آندوسکوپی، هیستوپاتولوژی، IBD
  • رویا دانش آذری، محمد ربانی خوراسگانی*، افروزالسادات حسینی ابری صفحات 65-73

    پیشینه:

     استفاده از گونه های جنس باسیلوس در بیوتکنولوژی پیشینه طولانی مدت دارد. در سال های اخیر برخی از سویه های باسیلوس به عنوان باکتری ایمن برای مصارف غذایی و صنعتی شناسایی شده اند که بیشتر به عنوان سویه های پروبیوتیک شناخته می شوند.

    هدف

    هدف اصلی مطالعه حاضر، ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی سویه های باسیلوس سوبتیلیس بوده که از نمونه های شیر بز جدا و شناسایی شدند.

    روش کار

    پس از نمونه برداری و کشت چهل نمونه مختلف شیر بز، کلونی های مشکوک مورد شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند. سپس، جدایه تایید شده برای آزمون های برون تنی پروبیوتیک همچون خواص لسیتیناز و همولیز، مقاومت به اسید و شیره معده همراه با نمک های صفراوی، فعالیت آنتی اکسیدانی، حساسیت به آنتی بیوتیک ها، تشخیص ژن های انتروتوکسین و توانایی اتصال به سلول های HT-29 مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    از بین 11 جدایه بررسی شده، تنها یک جدایه به عنوان باسیلوس سوبتیلیس شناسایی شد. آزمون های برون تنی برای این سویه نتایج مشابهی با دیگر سویه های پروبیوتیک نشان داد. سویه باسیلوس سوبتیلیس به آنتی بیوتیک های مختلف حساس بود و ژن های انتروتوکسین بر اساس روش PCR شناسایی نشد. با توجه به ارزیابی ویژگی های پروبیوتیک به ویژه تحمل به نمک های صفراوی و شرایط اسیدی، سویه باسیلوس برای در نظر گرفتن به عنوان یک پروبیوتیک می توانست پتانسیل لازم را داشته باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که شیر بز می تواند به عنوان منبعی برای جداسازی باسیلوس ها در نظر گرفته شود. همچنین سویه جداسازی شده از نظر سازگاری با محیط گوارشی، ویژگی های چسبندگی و شرایط ایمن بودن سازگاری مناسبی داشته که نشان دهنده داشتن پتانسیل جدایه باسیلوس سوبتیلیس به عنوان پروبیوتیک می باشد.

    کلیدواژگان: باسیلوس سوبتیلیس، شیر بز، ویژگی های پروبیوتیک
  • الکساندرا اسمیتران*، ژلیکو اسلودویویچ، لیلیانا بوزیچ، اینا گایچ، تاتیانا مارکوویچ، دراگان کاساژیک، ایونا سابیک، گوردانا کاتالینا، بوژان گولیچ صفحات 74-80

    پیشینه: 

    استافیلوکوکوس اوریوس یک پاتوژن مهم انسانی و حیوانی است که به دلیل عوامل حدت متعدد می تواند سبب ایجاد عفونت های طیف وسیعی شود.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه توانایی تشکیل بیوفیلم با عوامل حدت مختلف مانند تحرک باکتری ها، ژن های کد کننده پروتیین های مرتبط با بیوفیلم و لوکوسیدین پانتون-ولنتاین (PVL) در استافیلوکوکوس اوریوس های جدا شده از انسان و سگ بود.

    روش کار

    در مجموع 60 جدایه انسانی (30 MSSA و 30 MRSA) و 17 جدایه سگی (همه MSSA) از استافیلوکوکوس اوریوس برای توانایی تولید بیوفیلم، سنجش تحرک و حضور ژن های کد کننده فاکتورهای حدت شامل ica (کد کننده چسبندگی بین سلولی)، bap (کد کننده پروتیین مرتبط با بیوفیلم)، fnbA (کننده پروتیین A اتصال دهنده فیبرونکتین)، cna (کد کننده پروتیین اتصال به کلاژن)، pvl (کد کننده PVL) مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    جدایه های حیوانی استافیلوکوکوس اوریوس، تولید بیوفیلم بهتری نسبت به جدایه های انسانی داشتند (P=0.042) همچنین MSSA های انسانی در مقایسه با MRSA حیوانی تولید بیوفیلم مناسب تری داشتند (P=0.013). نتایج ما نشان داد که ژن های cna، fnbA، و ica (به ترتیب 5/67، 2/66 و 9/42%) نسبت به ژن های bap و pvl (به ترتیب 0% و 8/7%) شیوع بیشتری داشتند. ژن ica به طور معنی داری در سویه های انسانی در مقایسه با سویه های حیوانی شایع تر بود (n=31/60 vs. n=2/17, P=0.008)، در حالی که ژن cna در سویه های حیوانی بیشتر از انسانی بود (n=15/17 vs. n=37/60, P=0.0201). همبستگی معنی داری بین تشکیل بیوفیلم در جدایه های حیوانی و وجود ژن های fnbA (P=0.029) و ica (P=0.001) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر ارتباط بین تولید بیوفیلم و وجود ژن های خاص مرتبط با بیوفیلم را در بین جدایه های حیوانی و همچنین تولید بیوفیلم قوی تر در بین جدایه های انسانی و حیوانی MSSA را نشان داد.

    کلیدواژگان: بیوفیلم، ژن‎های مرتبط با بیوفیلم، ژن pvl، استافیلوکوکوس اورئوس
|
  • A. Niasari-Naslaji * Pages 1-5

    Artificial insemination in camels remains undeveloped due to the difficulties in semen collection, semen viscosity, and semen cryopreservation. The semen collection procedure has been facilitated to some extent using camel phantom and/or possibly an intravaginal condom. Main reasons for semen viscosity in camelids have been unraveled and different mechanical and enzymatic approaches were used to alleviate this problem; however, there is still no conclusive protocol to safely remove semen viscosity completely. It seems that along with the problem of semen viscosity, semen cryopreservation in camels remains unresolved. As a result, there is no convincing report on successful and repeatable pregnancies following insemination with frozen semen in camel. This review gathered most of the information that appeared in the peer reviewed journals to highlight major problems in camel semen technology, including semen collection, semen viscosity, and semen cryopreservation.

    Keywords: Camel semen, semen collection, semen viscosity, sperm cryopreservation
  • E. Nazeri, A. Niasari-Naslaji *, H. Ghasemzadeh-Nava, F. Panahi Pages 6-13
    Background

    Plasma egg yolk (PEY), due to simple preparation and easier access, could be a suitable alternative to raw egg yolk for preserving canine semen.

    Aims

    The present study investigated suitable concentrations of PEY and glycerol for preservation of canine semen.

    Methods

    Semen was collected by digital manipulation (seven replicates from four dogs). Following initial raw semen evaluation, the semen was diluted in a tris-based extender supplemented with varying concentrations of chicken PEY (0, 20, and 40% v/v) and glycerol (3%; v/v). After cooling the specimen to 4°C within 1 h, the specimens were diluted with an equal volume of freezing extender consisting of similar concentrations of chicken PEY and 0 and 7% glycerol to reach the final glycerol concentration of 1.5 and 5% for short-term storage of canine semen. Samples with different concentrations of PEY and 5% glycerol were frozen. The sperm viability parameters including total motility, progressive forward motility, plasma membrane integrity, and live percentage of sperm were assessed following short and long-term storage.

    Results

    Sperm viability parameters of semen extended in an extender supplemented with 20 or 40% chicken PEY with either 1.5 or 5% glycerol remained superior until 72 h after semen collection compared to the specimen that did not receive any PEY (P<0.05). Post-thaw sperm viability was also greater in samples extended in extender supplemented with either 20 or 40% PEY compared to 0% PEY.

    Conclusion

    Tris-based extender supplemented with either 20% chicken PEY could be suitable for short and long-term preservation of canine semen.

    Keywords: Canine semen, Glycerol, Plasma egg yolk, Preservation
  • M. Askaripour *, H. Najafipour, S. Jafarinejad-Farsangi, S. Rajabi, Sh. Saberi, E. Jafari Pages 14-21
    Background

    Renin-angiotensin system (RAS) is prominently associated with renal pathophysiology in postmenopausal women. Long non-coding RNAs (lncRNAs) H19, GAS5, MIAT, and Rian have been linked to the pathogenesis of renal injury.

    Aims

    This study aimed to evaluate the beneficial effects of daidzein on unilateral ureteral obstruction (UUO) induced-renal injury in ovariectomized (OVX) rats through interaction with angiotensin AT1, Mas receptors, and lncRNAs.

    Methods

    84 female rats were ovariectomized (OVX) two weeks before performing obstruction of the left kidney ureter (UUO). The animals were then randomly divided into four main groups (n=21): Sham+DMSO, UUO+DMSO, UUO+17β-Estradiol (E2) (positive control), and UUO+daidzein. Each main group comprised three subgroups (n=7) and were treated with saline, A779 (MasR antagonist), or losartan (AT1R antagonist) for 15 days. On day 16, the animals were euthanized, and the left kidneys were harvested for histopathology and lncRNAs expression assays.

    Results

    UUO significantly increased kidney tissue damage score (KTDS) in the UUO rats, increased the expression of H19 and MIAT, and decreased the expression of GAS5 and Rian. Daidzein alone and in co-treatment with losartan or A779 reversed these effects. Daidzein with 1 mg/kg dose was more effective than E2.

    Conclusion

    Daidzein alone and in co-treatment with A779 and losartan improved renal injury in UUO rats and recovered dysregulated expression of UUO-related lncRNAs through modulating MasR and AT1R receptors, associating with modulation of the expression of lncRNAs. Daidzein could be considered a renoprotective phytoestrogen substitute for E2 therapy in postmenopausal women suffering from renal diseases.

    Keywords: Daidzein, Long non-coding RNAs, Rat, Renal injury, Unilateral ureteral obstruction
  • B. Kaplan, O. Gulaydin * Pages 22-29
    Background

    Escherichia coli is a bacterial agent that causes urogenital system infection in dogs. Beta-lactam (β-lactam) group antibiotics are frequently used in the treatment of E. coli infections.

    Aims

    This study aimed to investigate the presence of extended-spectrum β-lactamase (ESBL) and plasmidic AmpC in E. coli strains isolated from the urogenital tracts of 125 dogs.

    Methods

    Fifty E. coli strains were identified by conventional bacteriological and PCR methods. Disk diffusion method was used for the determination of antimicrobial susceptibility of the isolates as well as productions of plasmidic AmpC and ESBL. The presence of blaTEM, blaSHV, and blaCTX-M group genes was determined in the isolates by PCR. ERIC-PCR was also used for genotyping of the isolates.

    Results

    Although 22 (44%) of 50 E. coli isolates were found to be ESBL positive, no isolate shows plasmidic AmpC β-lactamase production. Among 22 ESBL positive isolates, blaTEM, blaSHV, and blaCTX-M group 1 genes were found in 11 (50%), 1 (4.54%), and 6 (27.27%) isolates, respectively. The highest resistance was observed against tetracycline (28%), followed by streptomycin (24%), trimethoprim-sulfamethoxazole (24%), and chloramphenicol (22%), respectively. In the isolates, 11 different main profiles were also determined by ERIC-PCR. It was shown that ESBL positive isolates were related to G10 profiles.

    Conclusion

    The use of extended spectrum β-lactam group antibiotics for the treatment of E. coli infections in dogs is critical; nevertheless, they may not be effective due to the high rate of resistance to this antibiotic group in E. coli.

    Keywords: AmpC, dog, E. coli, ERIC-PCR, ESBL
  • M. Gadir, S. M. Azimi *, N. Harzandi, B. Hemati, N. Eskandarzade Pages 30-36
    Background

    The major challenge of foot-and-mouth disease (FMD) control is attributed to the rapid mutations in the FMDV RNA genome, resulting in continuous antigenic changes of circulating strains. Despite widespread vaccination of livestock populations, the incidence of the FMDV serotype O outbreaks in Iran during 2015-2016 raised concerns about the emergence of new strains.

    Aims

    The aim of this study is the genetic and antigenic evaluation of FMDV type O isolates from different outbreak areas including Alborz, Tehran, Isfahan, Markazi, Zahedan, and Qom provinces.

    Methods

    For this purpose, 71 FMD-infected samples were collected from six provinces of Iran, of which 12 serotype O positive were selected for genetic analysis.

    Results

    All samples were in ME-SA topotypes/OPanAsia2 lineage, and the overall mean of genetic diversities at the 1D gene level was about 5% between the sequences. Blasting 1D gene sequences of isolated viruses showed more than 90% genetic identity with sequences registered from neighboring countries; therefore, it could be concluded that they had a common origin. Six isolates showed the highest genetic diversity (6% to 11%) with the OPanAsia2 vaccine strain (JN676146), which three of them (Qom, Alborz, and Zahedan isolates), had less than 30% antigenic homology with the OPanAsia2 virus (JN676146).

    Conclusion

    Results of this study suggested OPanAsia2 vaccine had no enough coverage with some circulating strains in outbreak areas in Qom, Alborz, and Zahedan provinces, and the necessity of OPanAsia2 replacement with a new vaccine strain in Iran.

    Keywords: Foot-and-Mouth disease virus, Genetic Variation, Phylogeny
  • M. M. Satpathy, N. S. Sharma, P. Kaur *, A. K. Arora Pages 37-41
    Background

    Antimicrobial resistance (AMR) is a burning issue in the present era. Mastitis in dairy animals is one of the most important causes of huge production loss to dairy farmers.

    Aims

    The study aims to find the prevalence, antimicrobial resistance profile, and resistance genes in the extended-spectrum beta-lactamase-producing Escherichia coli in mastitic milk.

    Methods

    A total of 125 milk samples were collected from Beetal goats suffering from clinical mastitis from different districts of Punjab and processed for bacterial isolation and further identification. The drug resistance profile of ESBL-producing E. coli and its associations with molecular markers was analyzed using statistical analysis.

    Results

    The prevalence of ESBL-producing E. coli in dairy goats of Punjab was recorded as 6.4%. The isolates showed the highest resistance to the beta-lactam group of antibiotics. The resistance percentages of streptomycin, gentamicin, tetracycline, chloramphenicol, clotrimazole, and colistin were 50%, 37.5%, 50%, 25%, 25%, and 50%, respectively. The isolates showed intermediate resistance to imipenem (12.5%) and tetracycline (25%). The ESBL-producing E. coli isolates harbored the resistance genes blaCTXM (100%), blaTEM (62.5%), blaSHV (25%), blaOXA (37.5%), tetA (37.5%), tetB (25%), aadA (37.5%), sul1 (25%), MOXM (12.5%), DHAM (25%), and blaCMY-2 (50%). Tetracycline and sulphonamide resistances were statistically associated with their respective resistance genes (P<0.05). Streptomycin resistance was not statistically associated with the presence of the aadA gene (P>0.05). The genes blaIMP and blaNDM were not recorded in any of the isolates. In this study, 12.5% of the isolates showed co-resistance to colistin and carbapenem.

    Conclusion

    Antimicrobial resistance is a hot topic and requires immediate attention.

    Keywords: Antimicrobial resistance, ESBL, Mastitis, Pathogens
  • S. A. Hussain *, S. K. Uppal, N. K. Sood, J. Mohindroo Pages 42-50
    Background

    The clinical findings, laboratory alterations, and prognosis of primary type 3 abomasal ulcer (AU3) are poorly reported in the literature.

    Aims

    To describe clinical findings, hemato-biochemical changes, and peritoneal fluid changes in bovines suffering from primary AU3, and to monitor responses to medical treatment and outcomes.

    Methods

    The study included 32 bovines (20 cattle and 12 buffaloes) diagnosed with primary AU3 along with a control group.

    Results

    Common clinical findings were depressed demeanor, anorexia, dehydration, scanty feces, melena, mushy atonic rumen, tachycardia, and tachypnea. Colic was observed in 56.3% of animals. The mean hemoglobin, hematocrit, platelet count, and lymphocyte count were lower (P≤0.05), while WBC and neutrophil count were higher than the values of the control group (P≤0.05). The levels of BHBA, NEFA, glucose, total bilirubin, AST, CK, LDH, BUN, creatinine, and lactate were higher (P≤0.05), while cholesterol, total protein, albumin, sodium, potassium, chloride, and calcium were lower than the values of the control group (P≤0.05). The rumen chloride concentration was increased. The left shift was observed in a higher percentage of nonsurvivors than survivors (P≤0.05). The nonsurvivors had higher levels of bilirubin, CK, LDH, BUN, creatinine, and rumen chloride (P≤0.05), and lower levels of total protein, albumin, and globulin (P≤0.05).

    Conclusion

    Type 3 abomasal ulcers occurred during the various stages of lactation as well as in pregnant animals. The response to medical treatment was fair, long time survival rate was good, and there was no recurrence. There was no effect on fetal survival or milk yield in the subsequent lactation.

    Keywords: Biochemistry, peritoneal fluid, Survival, therapy, type 3 abomasal ulcer
  • E. Karakurt *, N. Coskun, U. Aydın, E. Beytut, S. Dag, V. S. Ataseven, V. Yılmaz, F. Dogan, H. Nuhoglu, C. S. Ermutlu, M. Kuru, A. Yıldız Pages 51-57
    Background

    Ocular squamous cell carcinomas (OSCCs) in cattle has been studied for many years, but no definite etiology has been established. Squamous cell carcinomas (SCCs) may occur in different body parts of cattle. Depending on the location, it can cause an economic loss of varying degrees.

    Aims

    The aim of this study was to investigate the causes of OSCCs in the eye region of cattle.

    Methods

    Sixty tumoral masses taken form 60 cattle with proliferation in the eye region that were collected between the years 2012-2022 were used. These cases were admitted to our department for routine diagnosis. The tissues were diagnosed as OSCC using histopathological methods. The presence of bovine papillomavirus (BPV), one of the causative factors, was investigated using immunohistochemical and polymerase chain reaction (PCR).

    Results

    Macroscopically masses were nodular or cauliflower-like and fragile and had hemorrhagic surfaces. Considering the keratin pearls, tumoral islands, and squamous differentiation, 20 out of 60 cases were classified as well, 20 as moderately, and 20 as poorly-differentiated OSCCs. 47 of the 60 cases were BPV positive using immunohistochemical methods. However, BPV nucleic acid was detected in only two cases with PCR. Only one of the cases could be sequenced. After phylogenetic analysis, virus strain was identified as BPV-1.

    Conclusion

    Our results indicated that papillomaviruses can contribute to the development of OSCCs, in both precursor lesions and also advanced stage OSCCs. We found that BPV-1 has a possible causative role; however, more studies are needed to investigate the role of other viral agents and their interaction with secondary factors.

    Keywords: Bovine papillomavirus, Immunohistochemistry, Ocular squamous cell carcinoma, PCR
  • M. Sandhya Bhavani *, S. Kavitha, B. Nagarajan, N. Pazhanivel, S. Vairamuthu, A. A. Bhat Pages 58-64
    Background

    Inflammatory bowel disease (IBD) in dogs is often characterized by a relapsing and remitting clinical course. Determination of inflammatory activity is important for assessing the disease extent, severity, and tailoring appropriate treatment.

    Aims

    The study was conducted to record the macroscopic and microscopic changes associated with IBD to assess the usefulness of endoscopy in the diagnosis of the disease and to correlate the clinical activity index (CIBDAI) with endoscopic score.

    Methods

    Thirty-three dogs with idiopathic IBD were selected after thorough examination and exclusion. Gastroduodenoscopy and colonoscopy were performed to document the gross macroscopic intestinal lesions. Histopathology of endoscopic aided biopsy samples was used to confirm the disease.

    Results

    Mucosal erythema and increased friability were the most predominant endoscopic findings in the stomach, duodenum, and colon of IBD dogs. Lymphoplasmacytic infiltration was predominant in the mucosal samples on histopathology and diffuse form of IBD is more common in canines. Gastroduodenoscopy and colonoscopy in combination with endoscopically guided biopsy and histopathology are of value in the assessment and diagnosis of IBD. There was no correlation between the clinical inflammatory bowel disease activity index (CIBDAI) with the endoscopic score.

    Conclusion

    A diffuse form of IBD and colitis is more common in dogs in comparison to human IBD where the disease manifests in two distinct forms. Colonoscopy with ileal biopsy could act as a gold standard in the confirmation of diffuse IBD in dogs. CIBDAI can be used as a reliable measure of clinical signs of inflammation and histopathology can be used as a definitive diagnosis of intestinal inflammation.

    Keywords: Canine, CIBDAI, Endoscopy, Histopathology, IBD
  • R. Daneshazari, M. Rabbani Khorasgani *, A. Hosseini-Abari Pages 65-73
    Background

    Species of the Bacillus genus have a long history of use in biotechnology. Some Bacillus strains have recently been identified for food applications and industrial as safe bacteria, which mostly have been recognized as probiotic strains.

    Aims

    The primary purpose of the current study was to evaluate the probiotic characteristics of Bacillus subtilis strains isolated and identified from the goat milk samples.

    Methods

    After sampling from 40 goat milk and cultivation, suspected colonies were subjected to biochemical and molecular identification. Then, the confirmed isolate was assessed for in vitro probiotic tests, including hemolysis and lecithinase properties, bile salt, acid, and artificial gastric juice resistance, antioxidant activity, antibiotics susceptibility, enterotoxin genes detection, and attachment capacity to the HT-29 cells.

    Results

    Among 11 suspected isolates evaluated, only one isolate was identified as B. subtilis. In vitro tests for this strain showed similar results to other probiotic strains. The B. subtilis strain was susceptible to various antibiotics. The enterotoxin genes were not detected based on PCR assay. Concerning its probiotic characteristics assessment, especially tolerance to bile salts and acidic conditions, the Bacillus strain could have the potential to consider as a probiotic.

    Conclusion

    Goat milk can be recommended as a source of Bacillus isolates. Also, the isolated strain showed high adaptability to the gastrointestinal environment, relatively equal percentages of adhesion properties, and some safety aspects, having the potential to be considered as an appropriate probiotic.

    Keywords: Bacillus subtilis, Goat milk, Probiotic properties
  • A. Šmitran *, Ž. Sladojević, L. Božić, I. Gajić, T. Marković, D. Kasagić, I. Subić, G. Katalina, B. Golić Pages 74-80
    Background

    Staphylococcus aureus is an important human and animal pathogen that can cause a wide range of infections due to numerous virulence factors.

    Aims

    The aim of this study was to compare biofilm formation ability with different virulence factors such as bacterial motility, genes encoding biofilm associated proteins, and Panton-Valentine leukocidin (PVL) among human and canine isolates of S. aureus.

    Methods

    A total of 60 human (30 methicillin sensitive S. aureus (MSSA) and 30 methicillin resistant S. aureus (MRSA)) and 17 canine (all MSSA) isolates of S. aureus were tested for the capability of biofilm production, motility assay, and presence of genes encoding virulence factors: ica (encoding intercellular adhesion), bap (encoding biofilm-associated protein), fnbA (encoding fibronectin-binding protein A), cna (encoding collagen-binding protein), and pvl (encoding PVL).

    Results

    Animal isolates of S. aureus performed better biofilm production than the human strains (P=0.042), as well as human MSSA compared to the MRSA isolates (P=0.013). Our results showed that cna, fnbA, and ica genes (67.5%, 66.2%, and 42.9%, respectively) were more prevalent than bap and pvl genes (0%, and 7.8%, respectively). The ica gene was significantly more prevalent in human isolates compared to animal isolates (n=31/60 vs. n=2/17, P=0.008), whereas the cna gene was more frequent in animal isolates than in human ones (n=15/17 vs. n=37/60, P=0.0201). Significant correlations were found between the biofilm formation of animal isolates, and the presence of fnbA (P=0.029) and ica genes (P=0.001).

    Conclusion

    This study showed a correlation between biofilm production and the presence of certain biofilm-related genes in animal isolates, as well as stronger biofilm production among MSSA human and animal isolates.

    Keywords: Biofilm, Biofilm-associated genes, pvl gene, Staphylococcus aureus